Συνταγή με σταφύλι

2013-10-18 12:37

Αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και μοσχάτα σταφύλια

Αποχαιρετώντας πια το καλοκαίρι σας ετοίμασα ένα κέικ με ελαιόλαδο και σταφύλια. Ένα κέικ που δεν είναι απλά εύκολο αλλά κάτι περισσότερο από εύκολο αφού όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα σταφύλια) μπαίνουν σε ένα μπολ και συνομωτούν στο να δημιουργηθεί μια γλυκιά απόλαυση!

Υλικά:
4 αυγά
200 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 ml γάλα φρέσκο
280 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 καψουλάκια βανιλίνης
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
15-20 ρόγες από κόκκινο, μοσχάτο σταφύλι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα σταφύλια, κόβουμε τις ρόγες στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να είναι ομογενοποιημένο και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. 
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ, που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα σταφύλια.
Βάζουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά ή μέχρι να το δούμε να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα η επιφάνεια και να δούμε το μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο του να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή μας όρεξη!